Brichete foc ecologice

 

Brichetele inlocuiesc cu mare succes lemnul de foc utilizat pe scara larga in Romania si nu numai, au o putere calorica sporita si posibilitati sporite de stocare. Este sigur, curat si ECOLOGIC! Tehnologia de fabricare prin presare fara lianti face posibila refolosirea rumegusului transformandu-l intr-un combustibil ce poate aduce economii fata de alti/alte tipuri de combustibili cu pana la 20%. Poate inlocui cu succes carbunele, cocsul, lemnul si gazele naturale. Mai mult, poate fi folosit fara a modifica sobele sau centralele termice pe lemne. Acest produs se adreseaza atat consumatorului casnic cat si celor industriali. Brichetele noastre sunt obtinute din rumegusde rasinoase / foioase, au un randament foarte bun din punct de vedere al arderii lor, dar si al calitatii materialului (rumegusul fiind uscat la 10 %) putand fi utilizate in sobe normale pentru lemn de foc, in centralele termice ce functioneaza pe lemn, in sobe de teracota,seminee, precum si pentru gratare.

Ofera o putere calorica de 2 ori mai mare decat a lemnului de foc obisnuit, se poate folosi singura sau in amestec cu lemn de diverse esente.

Brichetele sunt ambalate in pungi de plastic a cate 12 brichete cantarind aproximativ 10 kg / punga. Pungile se paletizeaza, greutatea unui palet este de: 980 kg.

Instructiuni de folosire

 

Intrucat brichetele isi maresc volumul in timpul arderii, nu este indicat saincarcati complet camera de ardere; Plasati cateva brichete in camera de ardere si aprindeti-le. Aprinderea necesita mult aer, de aceea este indicat ca valvele de admisie a aerului sa fie deschise pana ce bricheti ard cu flacara, apoi admisia aerului trebuie redusa. Dac nu este suficient aer, sau prea mult, procesul de ardere poate fi incomplet. Sunt indicate pentru orice tip de centrale termice (cu tiraj normal, cu sau fara gazeificare), boilere , seminee, teracote, sobe de gatit, tabere scolare, pizzerii etc.