Zootehnie

 

Divizia zootehnica a Prisma Prod este situata in localitatea Sieu Magherus, Nr 283, jud: Bistrita-Nasaud. Domeniul de activitate este cresterea de porci de carne destinati abatorizarii si producerea de nutreti combinate pentru porci, vaci si pasari. Cresterea porcilor de carne se realizeaza in ferma proprie, cea mai moderna din Transilvania, in care normele de bunastare a animalelor depasesc cerintele impuse de UE. Efectivul matca este compus din scroafe si scrofite Camborough de provenineta PIC si scroafe F1 (MxL) Hungapig.

Pentru a putea produce porci pentru abatorizare a caror carcase sa atinga cele mai inalte standarde, ferma noastra utilizeaza material seminal da la un vier din rasa Duroc a carui calitati sunt certificate de catre UARZ, cat si de la vierul terminal PIC410 care la ora actuala este numarul unu din punct de vedere al performantelor in Romania. Din incrucisarea efectivului matca cu cei doi vieri rezulta purcei vigurosi cu o foarte buna viteza de crestere, a caror carcase se ridica la cele mai inalte standarede ( garantam clasele E si U ).

Capacitatea de productie a fermei este de 3000 de porci destinati abatorizarii, in fiecare an. Pentru a va convinge de veridicitatea celor prezentate mai sus va invitam sa vizitati ferma noastra zootehnica.

Galerie foto zootehnie